Přicházím s dalším již 4. mýtem týkající se tentokrát barvy medoviny. Mýtus, který stále přežívá a asi ještě dlouho přežívat bude. Měl ale skutečný základ. Donedávna totiž platila vcelku nesmyslná vyhláška. Jak to vše vzniklo? Jakou barvu má tedy mít nebo musí mít medovina?
Povědomí, že je medovina „tlamolep“
vychází právě z toho, že je český trh zahlcen
medovinami, které jsou doslazené
cukrem. Ale jak jsme si řekli již u 1. mýtu, takové nápoje bychom
mezi opravdové medoviny vůbec řadit neměli.
Doufám, že vás první ze souboru článků o medovinových mýtech zaujal a těšíte se na další mýtus, který je hodně rozšířen. Spousta lidí u nás si myslí, že medovinu dali světu naši předkové. Bohužel ne, ale je u nás v současnosti snad nejvíce z celého světa rozšířena. Rozhodně se na našem území nevyráběla jako první. Kde tedy?
Dobrý den, v nedávné době jste u nás v Medovinárně nakoupili medovinu. Je ale možné, že jste dosud neměli příležitost poznat do hloubky tento okouzlující nápoj z medu, o kterém koluje spousta mýtů a polopravd. Proto jsem se rozhodl publikovat blok článků nazvaný "10 mýtů o medovině", v kterých všechny mýty rozptýlíme a dozvíte se spoustu dalších zajímavostí. Snad vás tím nebudeme rušit, případně můžete příjem e-mailů kdykoliv zrušit odkazem na konci e-mailu.